Friday, 3 March 2017

Kota Kinabalu, Sabah

Baru-baru ni kakak aku, member dia and husband member dia ajak aku pergi Sabah semata-mata untuk makan lobster.

Aku ulang. Semata-mata. 

Walaupun kitorang pergi sekejap je, ni ada beberapa aktiviti yang aku senaraikan kalau korang pergi Kota Kinabalu untuk 3hari 2malam.

1) Snorkeling Manukan Island and Mamutik Island
- lebih kurang 15-20min dari Kampung air (hotel) ke Jesselton Point.
- laut serius jernih gila. Coral dekat Mamutik island sangat lawa.

2) Pasar Philippine
- seafood paling best
- but local suggestkan kitorang makan area Anggun. Katanya lebih bersih and murah.
- dekat dengan pasar kering. Dekat sini korang boleh beli KUIH CINCIN and ikan masin.

3) Kampung Air
- macam pasar malam. Jual macam-macam jenis mutiara. Dari kerongsang tudung sampai la accessories.
- ada jugak perkhidmatan urut kaki
- bila siang, ada pasar bundle. Sepanjang jalan. Rambang mata oii.


Total lost (random)
Tiket Flight (pergi Air Asia, balik Malindo Air) : RM283
Hotel 3h2m : RM120/2 orang
Snorkeling : RM47 incl gst untuk 2 pulau
Urut kaki : RM20
Seafood 4 org, siap order lobster : RM240

*Tips : Jangan lupa tawar harga kalau pergi mana-mana pasar.