Friday, 6 December 2013

Jalan Melihat DuniaMu

Malam ni aku rasa macam nak post gambar-gambar yang yang sempat dirakamkan masa pergi ZooTaiping semalam. Benda ni langsung takda dalam planning aku. Cuma.. tiba-tiba rasa nak pergi. So, aku gagahkan jugak diri ni untuk ke sana.
Nasib baik jugak la ada jiwaraga ni nak temankan and parents aku pun percaya yang aku boleh drive sendiri walaupun memula mak macam berat je nak bagi aku pergi. Maklumlah, sekarangkan musin hujan.
Tapi bak kata aku, kalau aku yakin, orang pun kena yakin jugak dengan aku.
So, inilah hasilnya. Me and soul in short travel.
























**Take Note
   -Next planning in programming. Spend more money then we can travel the world. 

Telefon Terjatuh ke dalam tandas, apa yang perlu anda lakukan??

Telefon anda terjatuh di dalam tandas? Jangan risau kerana jika dibilang termasuk juga dengan diri anda, hampir-hampir 15% manusia juga mengalami masalah yang sama.
Jadi, apa yang perlu anda lakukan?

1) Ambil telefon anda dengan secepat mungkin - lebih lama anda biarkannya didalam air, semakin tipis harapan untuk menghidupkan ia semula.

2) Matikan telefon jika ia masih menyala. Dan jika sudah terpadam, jangan sesekali untuk menghidupkannya.

3) Keluarkan sim kad, memori kad dan bateri.

4) lapkan secara perlahan-lahan ke seluruh bahagian yang basah dengan menggunakan tuala kering.

5) Letakkan telefon tersebut di dalam bekas yang berisi beras dan biarkan ia selama 24 jam. - beras mampu untuk mengeluarkan cecair di dalam telefon tadi.

Perkara yang perlu dielakkan :

1) Jangan menggunakan hair dryer untuk mengeringkan telefon

2) Jangan mengecas semasa tempoh kuarintim.


Selamat Mencuba.